Flash Feed Scroll Reader

George Stanciu “Modificarea a urmărit readucerea RATP-ului pe profit”

Ziarul Prahovean
Ziarul
PRAHOVEAN
Ziarul Prahovean

Radu Socoleanu “În România, ce merge bine trebuie stricat”

Deşeurile arse de pe nava Flaminia ajung lângă Ploieşti

publicat pe 4 Apr 2013 | 0 afişări

Deşeurile arse de pe nava Flaminia ajung lângă Ploieşti

După ce nava Flaminia, refuzată de mai multe ţări europene, a ajuns la Constanţa, o firmă din parcul industrial de la Ariceştii Rahtivani s-a oferit să preia containerele cu substanţe toxice.

Firma EcoMaster, cu punctul de lucru în parcul industrial privat de la Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti, şi-a manifestat interesul să preia deşeurile toxice de pe nava Flaminia, aşa-zisul vas-bombă ecologică, ajuns zilele trecute în portul Constanţa după ce mai multe ţări din UE au refuzat să-l primească.

„Am făcut o ofertă, dar, deocamdată nu avem niciun contract. Noi avem un depozit de deşeuri periculoase şi putem trata mâlul respectiv. În ceea ce priveşte conţinutul, încă nu ştim cât este de toxic şi nici ce conţine. Ştim şi noi ceea ce ştie toată lumea. Aşteptăm rezultatele probelor să vedem despre ce e vorba”, a declarat Florin Barbu, reprezentant EcoMaster, citat de site-ul stiri.ph.

În prezent inspectorii de specialitate de la Grada de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa desfăşoară verificări pentru a determina cât de toxică este încărcătura din cele circa 120 de containere ale navei. Vasul a fost avariat în iulie 2012, când încărcătura de la bord a luat foc. Un membru al echipajului a murit în incendiu iar altul a ajuns la spital.

„S-au verificat compartimentele navei, s-au deschis acele trei magazii unde se află containerele deteriorate, unele foarte grav, în urma incendiului violent de anul trecut. Psihoza că avem o bombă plutitoare vine de la faptul că în timpul incendiului substanţele s-au scurs , s-au amestecat între ele şi peste ele s-a suprapus şi agentul de stingere al incendiului. Deşi ştim de la autorităţile germane ce substanţe chimice erau îniante de explozie la bordul navei, nu ştim ce substanţe au rezultat în urma acestui amestec”, a declarat pentru pentru presa naţională prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola. În momentul de faţă autorităţile aşteaptă o verificare şi din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).  


You must be logged in to post a comment Locare

Articole recente

STIRI NATIONALE PRELUATE DE LA MEDIAFAX
STIRI DIN POLITICA
STIRI DIN ECONOMIE
SOCIAL
STIRI DIN SPORT
www.Ziarul-Prahovean.ro Cele mai noi stiri din Prahova in Ziar Ploiesti | Ziar Prahova | Ziare Ploiesti | Ziare Prahova