19 februarie 2024

Dr. Bill Milner

Dr. Bill Milner

Asociația Americană de Stomatologie (ADA) l-a recunoscut pe Bill Milner, DDS, MPH ’84 (politica și administrația sănătății), cu premiul său umanitar din 2023 pentru contribuții remarcabile la stomatologie și echitatea în sănătate.

Milner a primit premiul în primul rând pentru munca sa cu Access Dental, organizația pe care a creat-o, cu sprijinul Societății Stomatologice din Carolina de Nord, pentru a extinde accesul la serviciile stomatologice pentru persoanele în vârstă și persoanele cu nevoi speciale de sănătate.

Aceste două populații se confruntă frecvent cu bariere care le pot împiedica să primească îngrijiri dentare adecvate, datorită unui model tradițional de stomatologie care impune ca pacienții să poată călători la un cabinet, să stea nemișcați și să țină gura deschisă. Access Dental Care atenuează aceste bariere prin aducerea unei clinici, cu furnizori special instruiți, direct persoanelor aflate în nevoie. Milner și asociații călătoresc la casele de bătrâni, îngrijire rezidențială și programe de zi pentru a oferi servicii.

Milner are pregătire atât în ​​sănătatea publică, cât și în stomatologie, iar această pregătire îi oferă o perspectivă unică asupra rolului stomatologiei în modelele generale de sănătate și servicii. Experiența cu asistența medicală din alte țări i-a deschis ochii către alte modalități de a oferi îngrijirea necesară, în special populațiilor care erau deservite.

„Îmi datorez abilitățile mele de dezvoltare a programelor și înțelegerea modului în care sunt structurate comunitățile față de ceea ce am învățat la Gillings”, a spus Milner. „A fost o plăcere să dau înapoi școlii și Carolinei de Nord.”

Access Dental operează acum în peste 150 de unități din NC și lucrează cu parteneri pentru a explora noi modele de finanțare pentru stomatologia de îngrijire specială și formare actualizată pentru furnizorii de servicii dentare.

Stomatologia este un element vital, deși uneori trecut cu vederea, al sănătății. Aproape 100% dintre adulți au carii dentare și mulți nu primesc un tratament adecvat. O analiză la nivel mondial a 291 de boli a constatat că cariile netratate (cariile dentare) și cariile au fost cele mai răspândite. Boala dentară rezultată duce la pierderea calității vieții și la creșterea vulnerabilității la o gamă largă de boli cronice.

Personalul Acces Dental Care descarcă echipament.

Personalul Acces Dental Care descarcă echipament.

Lipsa accesului la îngrijirea sănătății orale are un efect de bulgăre de zăpadă; exacerbează alte afecțiuni și agravează inechitățile existente în materie de sănătate. Deși există modalități de a contracara această disparitate, ele nu sunt întotdeauna ușoare. Milner observă că ziua lor de lucru implică adesea „până la o oră de călătorie într-un singur sens” și mutarea echipamentelor grele. Munca lui de a extinde resursele și pregătirea pentru acest tip de îngrijire poate însemna că povara nu va continua să cadă atât de greu doar asupra echipei sale.

În ceea ce privește premiul, el observă că premiul de 10.000 USD va merge la Access Dental Care pentru echipamente noi.

Premiul ADA Umanitar este acordat anual de consiliul de administrație al organizației. Beneficiarii sunt stomatologi care s-au distins printr-un leadership remarcabil și altruist prin cheltuirea unui timp extraordinar și a abilităților profesionale – toate pentru a îmbunătăți sănătatea orală a populațiilor defavorizate.

Despre Asociația Stomatologică Americană

ADA non-profit este cea mai mare asociație stomatologică a națiunii, reprezentând 159.000 de membri stomatologi. Principala sursă de informații despre sănătatea orală, ADA a pledat pentru sănătatea publicului și a promovat arta și știința stomatologiei din 1859.


Contactați echipa de comunicare a UNC Gillings School of Global Public Health la sphcomm@unc.edu.Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *