Un satelit va face probabil o întoarcere necontrolată prin atmosfera Pământului miercuri, potrivit celui mai recent estimări ale Agenției Spațiale Europene.

ERS-2, care cântărește aproximativ la fel de mult ca un mascul adult de rinocer, ar putea reintra cu aproximativ 15 ore mai devreme sau mai târziu decât se aștepta, potrivit agenției spațiale. Agenția nu poate prezice exact când și unde va intra satelitul în atmosfera Pământului, deoarece întoarcerea sa este „naturală”.

Ce este o întoarcere naturală?

Bateriile ERS-2 au fost epuizate, iar antena de comunicație și electronicele de la bord au fost oprite, ceea ce înseamnă că nu există nicio modalitate de a controla în mod activ mișcarea satelitului de la sol în timpul coborârii sale, a spus Agenția Spațială Europeană. Ultimul combustibil al ERS-2 a fost folosit în 2011 pentru a minimiza riscul unei explozii catastrofale capabile să genereze o cantitate mare de resturi spațiale.

Există vreun pericol când ERS-2 se întoarce?

Cea mai mare parte a satelitului va arde pe măsură ce va reintra în atmosfera Pământului, cu unele fragmente rămase probabil să cadă în ocean, potrivit agenției spațiale. Niciunul dintre fragmente nu va conține substanțe toxice sau radioactive.

Agenția spațială a adăugat că riscul anual ca o persoană să fie rănită de resturile spațiale este sub 1 la 100 de miliarde, sau de 65.000 de ori mai mic decât riscul de a fi lovită de fulger.

Ce făcea ERS-2 în spațiu?

Satelitul a fost lansat pe 21 aprilie 1995 ca navă spațială de observare a Pământului. A fost folosit pentru a colecta date despre suprafețele terestre ale Pământului, oceanele și calotele polare. ERS-2 a fost folosit și pentru monitorizarea dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile severe și cutremure.

Misiunea sa s-a încheiat în 2011, când Agenția Spațială Europeană a început să deorbiteze satelitul. Procesul de deorbitare ajută la prevenirea coliziunilor pe orbită și atenuează crearea de resturi spațiale.

Combustibilul rămas al ERS-2 a fost consumat pe măsură ce a fost deorbitat. Altitudinea medie a satelitului a fost, de asemenea, redusă, astfel încât să poată reintra în siguranță în atmosfera Pământului în următorii 15 ani.

Cillian Murphy: Interviul de 60 de minute

Redefinirea bătrâneții

Ashley McBryde autenticăSource link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *