Ei au stat în cerc în parcarea unui centru comunitar din East Side într-o după-amiază răcoroasă de luni, la cinci zile după parada și mitingul Super Bowl din Kansas City s-au încheiat cu moartea Lisei Lopez-Galvan și aproape două duzini de răniți.

Un cerc de 60 sau cam așa, așa că nu a fost o adunare atât de mică, dar mult mai mică decât ar fi trebuit să fie pentru o problemă atât de mare cu violența cu armele ca Kansas City, a spus Rosilyn Temple.

„Această parcare ar trebui să fie plină”, a spus Temple, fondatorul companiei Capitolul din Kansas City din Mothers in Charge, un grup național de prevenire a violenței. „Aceasta este o problemă a comunității.”

Împușcarea fatală de săptămâna trecută a determinat momentul privegherii, dar dacă cetățenii din Kansas ar ține unul pentru fiecare omucidere, le-am avea o dată la două zile. Au fost 182 de omucideri anul trecut, a spus Temple, și 176 anul trecut.

„Nu este normal că ni se permite să fim bine în comunitatea noastră pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Temple. „Dar a fost normal că am avut omucideri, zi de zi de ani și ani. Avem o problema.”

Cum se rezolvă această problemă? Mai mulți vorbitori s-au rânduit la microfon pentru a oferi sugestii în spatele Centrului multifuncțional Mohart.

Maiorul de poliție din Kansas City, Tim Hernandez, a spus că polițiștii au nevoie de ajutor pentru prevenirea violenței. Multe dintre împușcăturile care năpădesc orașul sunt rezultatul unor bătăi de vită între grupuri și indivizi, a spus el. Șefa Stacey Graves a declarat săptămâna trecută că o ceartă probabil a declanșat împușcătura în care Lopez-Galvan a fost prins în focul încrucișat.

„O mare parte din aceasta se datorează lipsei de soluționare a conflictului”, a spus Hernandez. „Acestea sunt abilități care sunt predate în case, în școli, în cartiere, în biserici.”

Trei pastori au fost de acord. Printre ei a fost și Rev. Mark Clifton de la Biserica Reach Raytown, care de mai bine de o duzină de ani a atras atenția asupra tragediei violenței cu armele prin organizarea unui eveniment la solstițiul de iarnă numit cea mai lungă noapte vreodată. În acea noapte de decembrie, organizatorii evenimentului onorează victimele omuciderilor plantând cruci albe cu numele lor pe ele.

„Cred că noi, ca biserici, ca pastori, trebuie să ne examinăm pe noi înșine și să spunem, ce am făcut? Ce nu am făcut? Unde ne lipsește?” spuse Clifton.

„Toată lumea spune că este vina părinților. E vina părinților când sunt adolescenți implicați. Ce am făcut pentru a-i ajuta pe acești părinți? Cum putem veni alături de ei și îi ajutăm să crească unii dintre acești copii care sunt atât de tulburați și atât de dificili? Au nevoie de ajutorul nostru.”

La sfârșitul evenimentului, Temple a remarcat că până acum în acest an au avut loc 13 omucideri în Kansas City. Ea le-a cerut tuturor să ridice una dintre lumânările de plastic pentru ceai care au fost înmânate când oamenii au sosit mai devreme și să repete aceste cuvinte:

„Nu vom permite asta în Kansas City, Missouri”, a spus ea, iar ei i-au replicat. „Spunem astăzi că oprim violența. Vom salva o viață.”

Au spus acele cuvinte, de asemenea. Și apoi au plecat cu toții, rugându-se să nu mai fie nevoie de o altă priveghere, dar știind că se vor aduna din nou, pentru că probabil că vor fi multe, multe alte victime înainte de sfârșitul anului. De fapt, Temple a fost plecat de un cuplu. Au fost 15 până acum anul acesta, aproape de ritmul record de anul trecut.

Și este abia februarie.Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *