CHARLOTTE, NC (WBTV) – Carolinienii de Nord care se luptă cu sănătatea mintală vor avea în curând o altă resursă de sprijin la îndemână. O nouă linie telefonică este lansată în toată statul marți.

Mulți oameni sunt familiarizați cu 988, un număr de persoane care se confruntă cu o criză de sănătate mintală pe care îl pot forma. Noua linie telefonică este puțin diferită, oferind să conecteze oamenii în recuperare cu cei care încă se luptă.

Holly Doggett este directorul executiv al Alianța Națională pentru Bolile Mintale (NAMI). O mare parte din povestea ei este propria ei stare de sănătate mintală.

„Aveam nevoie de cineva care să-mi arate că există speranță”, a spus ea. „Ne-am luptat să găsim resursele potrivite, tratamentul potrivit.”

Călătoria ei a inspirat-o să se implice în găsirea de soluții de sănătate mintală. Ea se numește „colega”, cineva care se poate identifica. Aceasta este baza noii linii telefonice, numită „Peer Warmline”.

„Este să fii capabil să te conectezi cu altcineva care are probleme de sănătate mintală sau consumul de substanțe”, Kelly Crosbie de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din NC (NCDHHS) a spus. „Cineva care poate și-a găsit propria călătorie de recuperare. Ei și-au dat seama cum să navigheze în sistem, ceea ce poate fi confuz pentru oameni și îngrijorător.”

Linia de căldură de la egal la egal va funcționa în tandem cu linia de salvare pentru sinucidere și criză 988. Statul a declarat că volumul său de apeluri este de peste 97.000, aproape jumătate dintre apeluri provenind de la apelanți repetați.

„Avem nevoie de cineva care să ne asculte”, a spus Doggett. „Să ai pe cineva să ridice telefonul, despre care știi că a trecut prin aceleași lucruri pe care le ai și tu, care va veni din acel loc fără judecăți… este atât de important.”

Atât noua linie fierbinte, cât și actuala linie de salvare pentru criză 988 vor fi disponibile 24/7.

Numărul poate fi contactat formând 1-855-PEERS NC (855-733-7762) sau alegând opțiunea atunci când sunați la 988.

O ceremonie de tăiere a panglicii pentru a crește gradul de conștientizare pentru noua linie de sprijin va avea loc marți dimineața la Charlotte.

Legate de: NC anunță o linie telefonică de sprijin de la egal la egal pentru persoanele care se luptă cu sănătatea mintală sau abuzul de substanțeSource link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *