La începutul acestei luni, Jon Stewart a depus o mărturie puternică pe Capitol Hill, îndemnând parlamentarii să aprobe finanțarea asistenței medicale pentru primii respondenți din 11 septembrie și pentru alte victime ale atacurilor. Acum fosta gazdă a „The Daily Show” pune în lumină o altă categorie care merită: membrii răniți din serviciu.

Săptămâna aceasta, Stewart este gazda și animatorul Jocurile Războinici ale Departamentului de Apărare din 2019 în Tampa, unde aproximativ 300 de sportivi răniți, bolnavi sau răniți în serviciu și veterani din Statele Unite, Australia, Canada, Țările de Jos, Danemarca și Regatul Unit concurează în 14 sporturi adaptive.

Evenimentul anual, aflat la a zecea ediție, a fost înființat pentru a ajuta la promovarea recuperării și reabilitarii militarilor și femeilor răniți și pentru a-i inspira pe alții să facă același lucru.

„Ceea ce vedeți aici, toți acești oameni care nu permit ca cea mai proastă zi a lor să-i definească”, a spus Stewart pentru Yahoo News, „este pur și simplu incredibil”.

Stewart, care a găzduit jocurile din 2016, a spus că camaraderia transcende competiția.

„Când ești în armată, uite, este un procent foarte mic din societatea noastră, așa că este deja oarecum izolată”, a spus el. „Atunci ești rănit. Acum ești izolat de unitatea ta, de pluton, de familie. Și acum, dintr-o dată, găsești o comunitate care se confruntă cu exact același lucru.”

Comediantul Jon Stewart susține remarci la ceremonia de deschidere a Jocurilor Războinici ale Departamentului de Apărare, Tampa, Fla., sâmbătă.  (Fotografia DoD de Lisa Ferdinando)

Jon Stewart la ceremonia de deschidere a Jocurilor Războinici ale Departamentului de Apărare din Tampa, sâmbătă. (Fotografie DoD: Lisa Ferdinando)

Travis Dunn, un fost Ranger al Armatei, a fost împușcat în partea superioară a trunchiului în timpul unui incendiu de șase ore în provincia Nangarhar, Afganistan, pe 2 decembrie 2014. Glonțul i-a călătorit prin subsuoară, i-a tăiat măduva spinării și l-a lăsat paralizat de de la brâu în jos.

„Nu mi-am dat seama de asta decât câteva luni mai târziu, pentru că eram doar pe medicamente pentru durere”, a spus Dunn. „După ce am terminat cu toată dezintoxicarea, probabil primele două luni, am început să-mi dau seama că, știi, asta va fi un lucru pentru totdeauna. Așa a fost, așa a fost, așa va fi, știți, pentru tot restul vieții mele.”

Tânărul de 29 de ani a descoperit Jocurile Războinicilor după ce s-a mutat în Tampa împreună cu soția sa, Kelley. Cuplul are o fiică de 15 luni, Sadie.

„Nu știam exact de ce voi fi capabil după accidentarea mea”, a spus Dunn. „Mi-a cam deschis ochii că încă mai pot face o mulțime de lucruri.”

Dunn, care concurează la tir cu arcul, pistă și baschet în scaun cu rotile, a spus că jocurile scot în evidență natura competitivă a fiecărui atlet.

„Ieșim acolo, iar tipii se zdrobesc unul pe altul”, a spus el. „Concurența scoate la iveală ce e mai bun din toată lumea. Pentru că nimeni nu vrea să piardă. Toată lumea merge să câștige.”

Stewart a fost de acord.

„Este o competiție intensă”, a spus el. „Dar valoarea reală a acesteia este frățiunea și fraternitatea care evoluează din ea. Legăturile pe care le fac cu alți oameni.”

Pentru Stewart, participarea lui la jocuri este o idee deloc.

„Trebuie să demonstrezi că, dacă ei sunt acolo pentru noi, noi suntem acolo pentru ei”, a spus el. “Indiferent de situatie.”

Videoclip produs de Sam Matthews și Brad Williams

___

Citiți mai multe de la Yahoo News:Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *