De Joyce Zhou

HONG KONG (Reuters) – Ecologiștii din Hong Kong au început miercuri urmărirea subacvatică a crabilor potcoave pe cale de dispariție, care datează dinaintea dinozaurilor, în încercarea de a-i ajuta să supraviețuiască pericolelor vieții moderne.

Creaturile marine cu coada spinării, numite după forma cochiliilor lor, se confruntă cu numeroase amenințări, inclusiv pierderea plajelor de pepinieră pentru puii de crabi, încurcarea în plasele de pescuit și exploatarea umană pentru hrană.

Ele sunt cunoscute ca „fosile vii”, având un rol important în ecologia de coastă, înțelegerea științei evoluției, precum și o sursă majoră de hrană pentru păsările vadătoare.

Dintre patru specii din întreaga lume, crabul potcoavă chinezesc (tachypleus tridentatus) și crabul potcoavă mangrove (carcinoscorpis rotundicauda) se găsesc în apele de coastă din Hong Kong.

Ocean Park Conservation Foundation (OPCFHK) a declarat că a inițiat primul „sistem de telemetrie” acustic automat subacvatic pentru un studiu pilot de urmărire.

Echipa a lansat miercuri un lot inițial de crabi adulți etichetați în Golful Tung Chung, lângă aeroport, și va urmări și investiga modelele de mișcare și reproducere.

„Angajamentul nostru este de a asigura reproducerea și supraviețuirea continuă a crabilor potcoavi locali în sălbăticie”, a declarat Howard Chuk, directorul fundației OPCFHK.

Populația locală de tineri crabi potcoave este estimată la mai puțin de 10.000, în timp ce datele privind populația adultă sunt inadecvate, ceea ce face dificilă estimarea cu exactitate a numărului acestora, a spus OPCFHK.

Creșterea nivelului apei din cauza încălzirii globale ar putea, de asemenea, exacerba pierderea habitatului, plajele din Hong Kong riscând să fie scufundate în viitor, a declarat profesorul Cheung Siu-gin, profesor asociat la Departamentul de Chimie de la City University, Hong Kong.

„Măsurarea temperaturii apei în acest studiu poate monitoriza indirect și situația încălzirii globale”.

(Scris de Farah Master; montaj de Nick Macfie)Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *