De la Popular Mechanics

La Campionatele Mondiale de Ciclocross de la începutul acestei luni, ciclista belgiană Femke Van den Driessche și-a fost confiscată bicicleta de către UCI – organul de conducere al ciclismului profesionist – și a fost găsit un motor ascuns în tubul scaunului cadrului. Credeți sau nu, motoarele ascunse sau „dopajul mecanic” au fost pe radarul UCI de ceva vremedeși aceasta este prima dată când un motor a fost de fapt descoperit în competiție.

Aceste motoare sunt ingenioase, chiar dacă îndoielnice. The Vivax Assist este unul dintre cele mai populare modele, deși UCI nu a specificat ce motor a fost găsit în bicicleta lui Dressche. Motorul de 22 cm (8,7 inchi) și 750 de grame este introdus în partea superioară a tubului scaunului unui cadru de bicicletă și împins în jos pe pedalier. Setul de motor vine cu un inel dințat care este poziționat peste arborele cotit și se conectează la partea inferioară a motorului.

Butonul de pornire a acestui motor se conectează la o unitate de control electronică care este găzduită într-un tij de scaun special (furnizat împreună cu setul de motor) și se direcționează către motor prin tubul scaunului. Setul standard vine cu o geantă pentru baterii care poate fi ascunsă sub șa, deși Vivax Assist oferă o Pachetul de performanță invizibil care ascunde bateria și butonul de activare într-o sticlă de apă pentru a „transforma în mod invizibil bicicleta de curse într-un ciclu e-racing” (vezi videoclipul de mai jos). Configurația cântărește între 1,8 și 2,2 kilograme (4 până la 5 lire sterline), în funcție de opțiunile bateriei, dar oferă o putere suplimentară de 100 până la 150 de wați arborelui de transmisie.

Aparent, motoarele precum Vivax Assist au fost create pentru a oferi navetiștilor o autonomie mai mare și pentru a permite bicicliștilor mai în vârstă sau mai puțin pricepuți să circule cu prietenii mai rapizi, iar pachetul Invisible Performance a fost dezvoltat pentru a păstra estetica bicicletei tale. Dar în mod clar designul și-a făcut loc în competiția profesională.

h/t Sfaturi pentru ciclismSource link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *