Atacantul Chicago Bulls DeMar DeRozan, în vârstă de 34 de ani, este obișnuit să fie o vedetă pe terenul de baschet, dar își asumă un nou rol vorbind despre sănătatea mintală.

„Cred că toți avem nevoie de acea scânteie pentru a scoate puțin mai multă lumină, a face lumină și a-i ajuta pe alții”, a spus DeRozan miercuri, după antrenamentul Bulls la Advocate Center din Chicago.

Cu mai puțin de 24 de ore mai devreme, tânărul de 34 de ani se întorsese în campusul Universității din California de Sud, prezentând în premieră noua sa serie digitală în fața studenților sportivi de la fosta sa universitate.

„Am fost nervos făcând asta, ieșind din zona mea de confort, arătând o altă latură a mea, mai ales că trebuie să mă uit la ceva într-o cameră plină de oameni. Este ceva nou pentru mine, dar am fost onorat să pot face asta”, a spus DeRozan.

Coechipierul lui DeRozan, Nikola Vucevic, susține noua serie a lui DeRozan și ceea ce încearcă el să realizeze.

„Este nevoie de multă putere pentru ca oamenii să facă asta”, a spus Vucevic. „Este cu adevărat grozav și pentru el să o facă la USC, să o arate în fața sportivilor studenți de acolo, mai ales în zilele noastre cred că este și mai dificil pentru sportivii tineri care trec prin asta, cu toate rețelele de socializare și cu toată presiunea suplimentară care vine. cu ce.”

Disponibil pe YouTube, seria, numită „Dinners With DeMar”, include conversații cu sportivi menite să înlăture stigmatul din jurul sănătății mintale.

„Îl admir și îl respect cu adevărat pe DeMar pentru munca personală pe care a depus-o, dar și pentru vulnerabilitatea pe care este dispus să o împărtășească”, a declarat Billy Donovan, antrenorul principal al Chicago Bulls.

În primul episod, filmat în iulie 2022, DeRozan se așează cu starul Golden State Warriors, Draymond Greene, pe care DeRozan îl numește și prieten. În episodul de 45 de minute, Greene îi spune prietenului său că „se uită la el reinventând DeMar, persoana”.

Întrebat despre seria la antrenament, DeRozan a spus că călătoria sa în sănătatea mintală a fost un proces.

„A fi tată, a fi prieten, a fi coleg de echipă – este o călătorie constantă pentru mine în care îmi este mai ușor să recunosc ceea ce trebuie să lucrez pentru a fi una cu emoțiile mele și a nu mă feri de ele”, a spus DeRozan.

Este acea vulnerabilitate despre care Donovan a spus că este un semn al forței lui DeRozan.

„Oamenii din exterior care se uită înăuntru ar crede că a înțeles totul, totul este ușor și doar a perseverat și a luptat prin toate și lucrurile i-au venit în cale, dar cred că pentru el să vorbească despre propria luptă personală cu ceea ce a trebuit să facă față. cu cred că oferă oamenilor multă inspirație și speranță”, a spus Donovan.Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *