imagine

Fostul jucător NFL Michael Sam, care a fost înstrăinat de tatăl său de când a devenit homosexual în februarie 2014, a scris săptămâna aceasta pe Twitter că cei doi au vorbit pentru prima dată de atunci. (Foto: Getty Images)

Când fostul jucător NFL Michael Sam a anunțat lumii că este gay în februarie 2014, el a fost în mare măsură lăudat pentru curajul și onestitatea sa de colegii jucători, diverse celebrități, NFL și ESPN – aproape toată lumea, se părea, cu excepția lui. tatăl, Michael Sam Sr., care a fost citat la acea vreme spunând: „Sunt de școală veche. Sunt un tip de bărbat și femeie.”

POVESTE: Tatăl NFL trimite un mesaj puternic confiscând „Trofeele pentru nimic” ale copiilor

La scurt timp după, Sam a discutat despre înstrăinarea lui de tatăl său în timpul unui segment de Dansând cu stelele, în timp ce era concurent. „Când am ieșit prima dată, era peste tot în presă”, el a spus. „Ceea ce oamenii nu știu este că m-a costat relația mea cu tatăl meu.”

Dar în această săptămână pare că ruptura de 18 luni s-a încheiat.

POVESTE: Jucătorul de baschet gay din liceu a fost omis de pe pagina Anuarului echipei

„Prima dată când am discutat cu tatăl meu din februarie 2014!!! #dragoste #iertare #refocalizare #nextstop”, Sam a postat pe Twitter joi celor 206.000 de urmăritori ai săi. Postarea a venit la aproape o săptămână după el a anunţat făcea o pauză de la poziția sa actuală de defensiv cu Alouettes din Montreal din Liga Canadei de fotbal din motive de „sănătate mintală”. Și poate că este un semn că deja se confruntă cu vindecarea în viața personală, care a fost plină de sus si jos încă din copilărie.

imagine

Sam și fostul iubit Vito Cammisano. (Foto: Corbis Images)

Părinții atletului au avut o relație stâncoasă, de-a lungul timpului. (Au fost căsătoriți și au divorțat de două ori). Doi frați au ajuns în închisoare, doi frați au murit — o soră s-a înecat la vârsta de 2 ani; un frate a fost împușcat și ucis la 15 ani — iar un al treilea frate a fost dispărut din 1998. După critica publică a tatălui său cu privire la sexualitatea lui, Sam a spus: „L-am sunat și i-am spus: „Ai pierdut din nou un fiu, prin ceea ce ai a spus.’ Și nu am mai vorbit cu el de atunci.”

În lunile care au urmat, a devenit rapid un model LGBT, vorbind despre viața sa și făcând frecvente apariții publice alături de fostul său logodnic Vito Cammisano. Și Sam Sr., între timp, a vorbit în sprijinul fiului său.

„Am fost șocat”, a spus el Fox Sports în 2014, a ieșirii fiului său. Dar, a adăugat el, „Sunt mândru de el. El este fiul meu.” Sora lui, Geraldine Sam, a adăugat: „El chiar a făcut istorie și sunt cu adevărat mândru de el… Acesta este nepotul meu și îl sprijin pe spate.” Dar și-a exprimat, de asemenea, furia față de Sam pentru că a calomniat caracterul tatălui său. „Michael trebuie să renunțe să mai încerce să-și învinovățească tatăl. El trebuie să crească”, a spus ea Radar, menționând că Sam Sr. era bolnav și într-un azil de bătrâni. Într-o profunzime Povestea BuzzFeed despre drama de familie, „The Two Michael Sams”, tatăl și-a exprimat frustrarea că fiul său nu l-a inclus în mulțumirile sale de pe scenă în timp ce a primit Premiul Arthur Ashe de la ESPN.

imagine

Michael Sam Sr. (Foto: Fox4KC)

Să sperăm că e toată apă sub pod acum. „Vindecarea înseamnă să te concentrezi asupra prezentului”, spune Jody Huckaby, director executiv al PFLAG National (fost Parents and Friends of Lesbiens and Gays), spune Yahoo Parenting. El spune că a văzut nenumărate situații asemănătoare, cu rude înstrăinate de multă vreme din cauza sexualității unui membru al familiei, dar că există întotdeauna speranță. „Este întotdeauna posibil să repari relația”, spune Huckaby. „Și cum începe asta este să cauți oportunități în care o ușă este deschisă”, spune el, cum ar fi un membru al familiei care nu acceptă să spună ceva chiar „puțin afirmativ” și, de asemenea, că persoana LGBT este „dispusă să întâlnească membrii familiei acolo unde sunt”, chiar dacă nu sunt tocmai entuziaști.

Atunci când un copil se adresează unui părinte și altor membri ai familiei, spune Huckaby, acel fiu sau fiică probabil a avut suficient timp pentru a procesa realitatea sexualității lor și problemele care sunt asociate cu aceasta. Dar membrii familiei cărora li s-a comunicat vestea, spune el, „tind, în general, să fie surprinși și au nevoie de timp pentru a avea o schimbare de perspectivă. Este important să recunoaștem că a lor este o călătorie diferită.” A fi răbdător cu emoțiile care pot fi declanșate de o astfel de revelație – inclusiv un sentiment de durere din partea părinților, care ar putea simți o pierdere a copilului pe care credeau că îl cunoaște – este vital.

imagine

Sportivul din cel mai recent selfie pe Twitter, realizat la vechiul său liceu din Hitchcock, Texas (Foto: Twitter/Michael Sam)

Dar este, de asemenea, important ca fiecare parte să aibă timp și spațiu pentru a procesa rănirea, furia și vinovăția – indiferent despre ce a fost înstrăinare, spune terapeutul de familie. Paul Hokemeyer. „Dacă sunt lăsate neprocesate, aceste sentimente ostile vor reapărea și vor eroda cu siguranță integritatea relației”, a spus el pentru Yahoo Parenting. Totuși, spune Hokemeyer, este important să mergem înainte și să avem speranța că rupturile în familie pot fi reparate.

„Unul dintre adevărurile durabile ale relațiilor este zicala „Timpul vindecă toate rănile”, mai ales când acele răni sunt între un părinte și copilul lor”, explică el. „De-a lungul timpului, părinții învață să-și accepte copiii așa cum sunt, mai degrabă decât ceea ce își doresc ei să fie, iar copiii învață să-și accepte părinții ca ființe umane imperfecte. Acesta este unul dintre chiriașii de bază ai maturității fizice și emoționale.”

Pentru a repara daunele rezultate din dezacorduri și cuvinte dure, sugerează Hokemeyer, „ambele părți trebuie să sape adânc în inimile lor și să-și lase ego-urile deoparte. Și cel mai bun mod de a face acest lucru este prin mici acte de dragoste și bunătate. De-a lungul timpului, aceste mici gesturi le vor dovedi dragostea și vor reconstrui o punte care îi va conecta prin respect, compasiune și empatie.”

Acest lucru ar putea funcționa pentru a facilita o reuniune personală pentru Sam și tatăl său, care din această săptămână se aflau la aproximativ patru ore de mers cu mașina unul de celălalt, în Texas. „Înapoi la vechiul meu meci de fotbal la liceu,” a postat pe Twitter sportivul nostalgic de joi din orașul său natal, Hitchcock. „Aici a început TOTUL.”

Vă rugăm să urmăriți @YahooParenting Facebook, Stare de nervozitate, Instagramși Pinterest. Ai o poveste interesantă de împărtășit despre familia ta? Trimiteți-ne un e-mail la YParenting (la) Yahoo.com.

Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *