A fost o săptămână grea să fii om de paie în Montgomery. La fiecare cotitură, omul de paie era aruncat sub proverbialul autobuz, tras la răspundere, bătut fără sens de politicieni care aveau nevoie de o ieșire. O săptămână grea să fii într-adevăr un om de paie.

Permiteți-mi să sugerez că cei care nu spun ce vor să spună sunt unii dintre primii care își pierd respectul celor pe care îi slujesc. Lasă-ți daul să fie da, iar nu-ul să fie nu este o problemă de caracter. Acestea fiind spuse, dacă sunteți un oficial ales care dorește să vadă extinderea jocurilor de noroc în Alabama, atunci spuneți așa. Dar să te prefaci că nu îți dorești cu adevărat, dar că ești dispus să te ascunzi în spatele unui om de paie și să-l votezi oricum este culmea lipsei de sinceritate.

A fost într-adevăr o săptămână grea să fii om de paie în Montgomery. Dar hei, nu era vorba despre jocuri de noroc. Era vorba despre „a acorda cetățenilor dreptul de a decide ce vor”. Sigur, asta a fost tot. Nu contează oamenii din diferitele districte ale Camerei și Senatului care au votat pentru ca oficialii aleși să meargă la Montgomery și să ia decizii.

Phil Williams

Phil Williams

Aceasta era treaba lor, dar s-au abătut, au amânat și au renunțat. Prima ceartă a omului de paie a fost „nu ne putem face treaba decât după ce oamenii o vor face pe a lor”.

Am auzit, de asemenea, întrebarea în fața Legislativului din Alabama este într-adevăr una de siguranță publică. Acest lucru este pentru binele nostru, spun ei. „Este timpul să intrăm acolo și să reglementăm jocurile de noroc ilegale.”

În afară de eroarea că legalizarea a ceea ce este ilegal ne face mai siguri, trebuie să vă întrebați de ce procurorul general din Alabama ar numi asta o idee foarte proastă. Aparent, ofițerul șef al legii al statului nu este de acord că legalizarea este calea de urmat. De fapt, acest proiect de lege aduce recompense celor care ne-au încălcat legile de ani de zile. Al doilea argument pentru omul de paie a fost „este prea greu să aplici legile existente, așa că doar vom legaliza totul și vom spune că s-a făcut”.

Am auzit destul de clar că conducerea republicană dorește acest proiect de lege, așa că trebuie să-l avansăm. Trebuie să fie o chestie republicană. O echipă în picioare cu brațele blocate ale conservatorilor. Nu contează că, atunci când a venit în discuție, 43% dintre republicani au votat împotrivă. Proiectul de lege a trecut doar când toți democrații s-au alăturat celorlalți republicani pentru a trece peste linie.

Ei bine, atunci când îngropați extinderea Medicaid într-un proiect de lege pentru jocuri de noroc, sunteți sigur că veți aduna voturile democraților fără prea multe probleme. Al treilea argument de paie a fost „Noi ne susținem conducerea pentru că asta fac republicanii buni”.

Dar asta e vorba de un guvern bun au spus ei. Pentru asta am fost aleși de alegătorii noștri republicani.

Nu contează că o examinare superficială a proiectului de lege indică faptul că acesta intră în conflict în mai multe moduri cu pozițiile platformei Partidului Republican din Alabama. Extinderea guvernului – este acolo. Impozitare crescută? — E și asta acolo. Mai multă reglementare? Da. Încălcarea principiilor pieței libere? Da, domnule, și da, doamnă. Reducerea libertăților constituționale? Absolut.

A existat vreodată o lege mai puțin republicană? Dacă acesta ar fi un proiect de lege despre ceva benign, cum ar fi librăriile sau camioanele cu mâncare, ar fi luat în râs de la fiecare reuniune a GOP ca fiind tot ceea ce republicanii spun că nu suportă. Dar când adăugați jocuri de noroc, deodată apare al patrulea om de paie și „Acesta este un lucru foarte republican de făcut”.

Ni s-a mai spus că acesta este cel mai important lucru pe care îl poate face Legislativul. Conducerea republicană a Camerei a susținut că este o „prioritate pentru sesiune”. Un proiect de lege controversat care necesită o modificare a constituției statului nostru a trecut vreodată prin procesul legislativ cu mai multă viteză și promptitudine decât acesta?

Dar alegerea școlii? Vom ajunge la asta mai târziu. Dar scutirea de taxe? Nu azi, suntem ocupați. Ce zici de îngrijirea veteranilor, sănătatea mintală, bugetul, integritatea alegerilor, închisorile supraaglomerate? Acestea sunt luate în considerare, într-un fel.

Cunoaște cineva pe cineva care și-a sunat legiuitorul și a spus: „Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru mine atunci când intri în sesiune este să adopte o lege majoră a jocurilor de noroc înainte de orice altceva?” Omul de paie nr. 5 a fost viteza vertiginoasă cu care acest proiect de lege a ieșit din Parlament, pentru că era cel mai important lucru pentru locuitorii din Alabama.

Ei bine, cel puțin putem sta liniștiți când ni se spune că acesta a fost un proces deschis și transparent. La urma urmei, guvernatorul Kay Ivey este mare în ceea ce privește transparența. Nu contează faptul că proiectul de lege a fost de fapt ascuns legiuitorilor de stat până chiar înainte de a fi introdus. În ultimele zile, li s-a „permis” să călătorească la Montgomery pentru a revizui o copie a facturii de 139 de pagini, dar nimănui nu a avut voie să ia o copie cu ei pentru o revizuire ulterioară.

Nu contează faptul că a zburat din comisia Camerei printr-un vot vocal, astfel încât să nu existe o înregistrare cuprinzătoare a „da” și „nu” care au ajuns la cuvânt. Nu contează faptul că a durat mai puțin de două ore în dezbaterea de la sol într-una dintre primele zile posibile în care ar putea ajunge la votul corpului. Nimeni nu a studiat-o dinainte. Nimeni nu a cerut să se facă rost de „da” și „nu” în comisie. Omul de paie nr. 6 a fost „Nu vă faceți griji, doar facem afacerile oamenilor în aer liber”.

Din nou, dacă sunteți un susținător al extinderii jocurilor de noroc în Alabama, atunci spuneți asta. Nimic altceva decât respect pentru cei care vor lupta pentru ceea ce cred și își vor vota adevăratele conștiințe. Dar dacă spui un lucru și votezi altul, afectează procesul.

Să-l lăsăm în pace pe bietul om de paie.

În ritmul ăsta, nu vor mai rămâne oameni de paie în Montgomery pe care să-l lovească.

Phil Williams este un fost senator de stat din Districtul 10 (care include județul Etowah), colonel al armatei pensionat și veteran de luptă și avocat în exercițiu. Anterior a servit la conducerea Institutului de Politică Alabama din Birmingham. În prezent, găzduiește emisiunea conservatoare de știri/talk-show Rightside Radio pe mai multe canale din nordul Alabamei. Opiniile exprimate sunt ale lui.

Acest articol a apărut inițial pe The Gadsden Times: Phil Williams despre oamenii de paie din spatele problemei jocurilor de noroc din MontgomerySource link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *